See you in Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Steve & Jacky Mijnsbergen / van As - WaarBenJij.nu See you in Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Steve & Jacky Mijnsbergen / van As - WaarBenJij.nu

See you in Vegas

Door:

Blijf op de hoogte en volg Steve & Jacky

16 Juni 2012 | Verenigde Staten, Las Vegas

Gisteren hebben we gegeten bij het Steakhouse. Natuurlijk ging Steve for meat, een spies met biefstuk, champignons, paprika en ui. Jakkie kon het niet echt vinden in de main courses dus werden het 2 voorgerechten: ceasar salade en slow cooked artisjok. Salade prima, in het ontleden van dat tweede moet ik me nog eens verdiepen…

Daarna weer teruggehobbeld naar de camper. Snel de airco aan, want om half 10 ’s avonds is het nog niet te houden. Tuurlijk weer rap in slaap gesukkeld en vanochtend om 6 uur was het echt wel ff aangenaam qua temperatuur. De pool zou geopend zijn van 7 am tot 11 pm, dus wij na de koffie ijverig er naar toe ge(s)jogd. Alleen jammer, er zat nog een slot op en de waterlevel was nog zo’n 30 cm lager dan gisteren. Nou maar weer ff terug naar de hut.

Eerst maar foto’s uploaden, lukt beter dan in 2010. Verder ondekken we 1 minpuntje aan de camper, we hebben geen combimagnetron dus geen oven. Jammer dat wordt dus geen stokkies opbakken. Gelukkig blijft het casino-wit hier zowat 5 dagen vers… Eitjes gebakken en daarmee stevig ontbeten.

Om half 10 nog maar eens de pool proberen. Jawel nu is ie wel open. Heerlijk uurtje gezwommen. Ff gedoucht daar en al drogend naar huis gelopen. Jakkie ff de krullers in en in deze temperaturen is een kapseltje zonder föhn zo gefikst.

Rond een uur of 11 vertrokken, nog even betalen bij Kitty Nevada in de office (moet hier achteraf). Daarna zonder omwegen richting Las Vegas. Onderweg nog 1 x gestopt bij een view point in Death Valley en dat bleek ook echt de laatste te zijn. Het was er net voor 12 uur echt bloody hot, dus we waren ook gelijk genezen na een stukje de berg oplopen.

Trachten te tanken bij de laatste pomp van een dorpje waar we ff de naam niet van weten (nu in hotelkamer en mc Nally is nog in de camper), maar de ATM was out of order dus maar doorgereden naar Vegas.

Op de snelweg rondom Vegas was het weer een beetje zweten voor chauffeur Steve en ook voor bijrijder Jakkie, maar toch redelijk zonder problemen naar Treasure Island gereden. Bij de valet parking werden we idd zoals afgesproken doorgestuurd naar de oversized parking van de Mirage. Allemaal redelijk makkelijk te vinden.

Daar een koffertje gepakt en je kon bellen om opgehaald te worden, maar wij hebben het braaf gewoon gelopen, 500 meter ofzo. Vinden ze echt raar hier. Daarna nog wel wachten in-line voor de incheck. Maar stiekem een beetje gluren naar al dat vreemde volk hier geeft je genoeg vermaak om niet te gaan zuchten.

‘A king-sized bed, no-smoking with Strip-view’, ja dat zijn wij! Hoppa meneer hoogetevrees, naar de 22e vloer oej. Supervette kamer, grote luxe badkamer, perfect bed, long chair, gewoon helemaal sjiek de friemel perfectos. Ook nog mooi uitzicht over de stad en we kunnen ons campertje zien staan vanaf hier. Alleen ja als er geen fohn is……… Ow gelukkig die vindt Jakkie later toch in de kast bij de strijkplank, strijkijzer en de dress boy. Nou dat kunnen we hier toch blijven haha.

Toen maar eens ff in de make-up, Steve douchen en rond een uur of 5 de rare wereld die Las Vegas heet ingelopen. Jakkie heeft al een paar dagen zin in pizza, dus eerst maar eens een slice peperoni en een diet coke voor ons samen, want die bekers hier zijn niet te doen zo overdreven groot. Lekkere pizza!

Daarna een mojito en Heineken aan de bar, sjow $18.50, das nie mis. Eerste 20 dollar vergokt in hooguit 5 min. Daarna nog maar een drankje, bij deze bartender van dezelfde bar is de mojito geen 10.50 maar 8,50, maar Jakkie heeft die ouwe kraker er geen rum in zien doen. En okay in een cocktail mag je de drank niet proeven, maar ik zweer ook dat het er niet inzit. Ja ik ga ook geen munt-limoenwater zitten drinken. Weetje wat, ik doe niet moeilijk: ik bestel gewoon een shotje Bacardi en dan mik ik het zelf wel in. Dan krijg ik m’n glaasje en een bonnetje van… fucking 8,50???? Dan loopt de bartender weg en komt ook voorlopig ff niet in de buurt. Ja! Ik wil gewoon betalen! Zwaai ff met m’n briefje van 20 dollar en dat krijg ik wisselgeld: 1 briefje van 10, 1 van 5 en 5 van 1. Ja prima hoor, maar huh?

Daarna er nog ff vrij snel te veel geld door gegokt met black Jack, videopoker en ouderwetse 1-armige bandiet. Die mensen hier, je kan er uren naar kijken. Ook de meisjes hier achter de tafels, de croupiers, je wordt binnengelokt met affiches van superstrakke blonde westeren girls, maar de helft is gewoon lelijk en dik. Maar de mensen hier spannen echt de kroon, wat een vetzakken en rare figuren, echt geweldig om redelijk normaal te zijn;).

Nog maar een rondje gehaald bij de Old-Frogs Bar en toen rond een uur of 8 weer terug naar ons paleisje op de 22e verdieping. Even typen en wachten tot het donker wordt en wat koeler buiten. Dan nog rondje strip en iets snacken. Beetje werken aan ons figuur om in-te-fitten.