Joepie we made it!!
Door: SteveJacky
Blijf op de hoogte en volg Steve & Jacky
01 September 2010 | Verenigde Staten, Los Angeles
Om 4.30 vertrokken naar de Bankertstraat om de vader van Steve op te halen. Angie hadden we ma. avond al gebracht en afscheid genomen, zielig! (niet voor de hond, want die vindt dat prima, weet van niets).
4.45, o nee Steve 4.47;) vetrokken naar station Bergen op Zoom. Aldaar de Intercity van 6.33 naar Schiphol gepakt. 7.15 gearriveerd zonder troubles.
Boarding passes hadden wel al, want dat doe je superhandig via internet evenals het kiezen van je stoeltjuh. Onze bagage afgeleverd en om 7.40 waren we door de douane.
Eerst maar eens ff plassen (hoezo overbodige info...) en toen natuurlijk eerst ontbijten. Jacky wilde poffertjes, maar die gozer kon al niet eens pannenkoeken bakken, dus werd een nono. Toen maar een tosti, bleh met rotte rucola erop, tegen mijn principes laten staan dus! Steve had gewoon saucijzenbroodje, veel slimmer, kan niet veel mis mee gaan. Vers sap dat niet vers was.. Sorry hoezo zeikerds;)
Nog ff een National Geographic (met stuk over Yellowstone en the 50 best adventures in America toevallig), Avantgarde en een Linda gekocht.
9.20 mochten we al boarden. De grote persoonlijke en handbagagecheck werd daar uitgevoerd, inclusief fouilleren. Jacky moest op dr blote voeten door de poortjes, want die kurken klompen zijn natuurlijk ideaal om in te smokkelen...
Toen eerst ff tijdje wachten en vervolgens werd iedereen via 2 slurfen in het vliegtuig geloodst. Onze voorgeselecteerde stoelen waren boven de vleugel. Ja volgens Steve o nee volgens de tekening zag het er echt niet zo uit;). De meneer die naast Jacky kwam zitten, was geen Nederlander en geen Amerikaan, maar er kwam weinig geluid uit. Wel wat geur van alcohol en rook op de vroege morgen. Hij begon ook met een biertje, daarna rode wijn, toen een Cointreautje na de lunch en als afsluiter een flesje wit. Maar verder had je er geen kind aan.
De vlucht was eigenlijk prima, hoewel we ons niet voor konden stellen dat je dat 11 uur vol kan houden. O ja we vertrokken ook nog met 15 min. vetraging, omdat er een terrorist wel zijn bomkoffer had ingecheckt, maar zelf niet meer durfde.
Onze vliegtuigmaaltijd bestond uit: rijst met vis in zoetzure saus en een noodlesalade. Ook nog een Kaiserbrotchen met halvarine, gatver waar is de roomboter!
En al toetje passievruchtenbavarois met chocoladebolletjes lekkerrrr.
Op de helft van de vlucht kon je kiezen tussen Dorito's of een ijsje. Wij kozen voor het IJsboerke. Twas alleen zo hard dat ik mn buurman er mee om had kunnen brengen.
Daarna een hele tijd niets, vooral veel geslapen voor zo ver dat lukte. Jacky heeft de gelukkige huisvrouw gekeken in 4 etappes en Steve Iron Man 2. Steve heeft ook alvast geoefend met videopoker en > 3000 dollar mee gewonnen, dus geld is geen probleem meer. O ik moest ff vermelden dat dit niet werd uitbetaald;)
Pas 1 uur en 18 minuten voor de landing kregen we weer eten. Jacky werd al wat ongedurig. Maar twas lekker eten: kleine aardappelsalade met zongedroogd tomaatje en sla, pizzaatje, fruitcocktail van meloen, ananas en appel. En nog een lekker stukje applecrumblepie. Nou voor degenen die Jakkiemijn niet goed kennen, eten is belangrijk!
12.48 (local time) zijn we geland. Een meisje in onze rij moest heel veel spugen tijdens het landen, wel 2 zakjes vol...
Bij ons ging het echt goed, Steve had ook weinig last van zijn oortjes.
01 September 2010 - 20:54
Marco En Rian:
hey luitjes
kijk het begin is al goed
de rest gaat ook wel lukken
we zijn wel vreselijk jaloers.
wat zouden wij ook weer graag die kant op gaan.
we bljven je volgen.
have fun en geniet er van
groetjes marco en rian